Jubileumskonsert med Åmål Concert Band

Åmål fyller 375 år i 2018 og Åsen Blåsen har vært så heldige å bli invitert til å spille konsert sammen med Åmål Concert Band på årets jubileumsutgave av byens Ljusfest. Byen lyssettes av fakler, det arrangeres en rekke aktiviteter og opptredner innenfor mange ulike genre, ja, det inviteres rett og slett til fest.

Åsen Blåsen og Åmål Concert Band hadde forberedt seg til konserthelg på hver sin kant, og det var spenning å spore i Åmåls kulturmagasin da 65 musikanter og 2 dirigenter møttes fredag kveld til første øving. Alle fant sin plass i orkesteret, og det viste seg heldigvis at begge orkestrene hadde gjort hjemmeleksen sin.

Lørdag gikk også med til øving, og det var terping av både de små detaljer og de store linjer. Dagen fløy forbi og plutselig var det klart for konsert.

Øving på lørdag med Charlotte Ellénius med dirigentpinnen

Øving på lørdag med Malin Thunberg med dirigentpinnen

Orkesteret er klart til konsert

Konserten varte en time og vi spilte følgende program:

Florentinermarch, Julius Fučik (Arr. M.L.Lake)
Eighties Flashback (Arr. Paul Murtha)
Waltz No2
The Phantom Of The Opera (Arr. Johnnie Vinson)
The Eagles on Tour
Mr. Saxobeat
Pirates of the Caribbean (Arr. Klaus Badelt)
A Huntingdon Celebration
Åmåls vapen

Kulturmagasinet var fylt til randen og det stod også mange både i døråpningen og utenfor og hørte på. Både publikum, musikanter og dirigenter var svært fornøyde med gjennomføringen. Lokalpressen har ennå ikke kommet med sin uttalelse, men spenningen er til å ta og føle på. Da konserten var over, samlet alle seg for en velfortjent feiring av helgens suksess. Det planlegges allerede en reunion i Oslo med de to orkestrene i løpet av 2019.

Åsen Blåsen hviler ikke på laubærene, så vi benyttet anledningen til å spille gjennom noen nye noter på søndagen også.

Søndagsøving på Karlbergs gymnasium